Şehirleşmeyle birlikte hazır gıda kullanım oranı arttı. Şehirleşmenin getirdiği hızlı hayat temposu insanları hazır gıda tüketimine itti. Hazır gıdaların içerisindeki maddeler genel olarak düşünüldüğünde vücuda zararlı maddeler. Organik ürünlerin hazır gıdalara göre daha sağlıklı olduğu bilinen bir gerçek. Organik ürünler hazır gıdalara göre daha maliyetli fakat üretimi daha zahmetli.
Mevcut konjonktüre bakıldığında dünyanın ne denli geliştiği, gelişirken de sağlıktan feragat edildiği görülmekte. Daha sağlıklı vücutlar, daha sağlıklı nesiller için organik ürün tüketilmeye önem verilmeli. Organik ürünlere ulaşım şehirleşme ile her ne kadar zorlaşsa da küreselleşen dünya ile bir o kadar da kolay. Dünyanın zor bir dönemden geçtiği doğru ama bu organik ürünlere ulaşımda engel değil. Birçok web sitesinden organik ürünlere ulaşmak mümkün.
Hızlı hayat temposu ile ev yapımı ürünlere ayrılacak zaman çok azaldı. Ama hala bu ürünlere ulaşmak mümkün. Hazır gıdalar yerine ev yapımı ürünler tüketmenizi tavsiye ederek, yazımızda ev yapımı ürünlerden bahsedeceğiz.
1. Zeytinyağı
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Zeytinyağı, Türk Mutfak’ında yaygın kullanılan yağlar arasında olup faydalı bir yağdır.
Zeytinyağı, kalp sağlığını koruyan bir özelliğe sahiptir. Sağlıklı kalpler için zeytinyağı tüketebilirsiniz.
Zeytinyağı, içerisindeki E vitamini sayesinde yaşlanma etkilerini geciktirir. Genç bir cilde sahip olmak için zeytinyağı tüketebilirsiniz.
Zeytinyağı, bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltır. Vücudunuzu kanserden korumak için zeytinyağı tüketmeye özen gösterebilirsiniz.

2. Tahin
Tahinin Faydaları Nelerdir?
Susam, doymamış yağ oranı yüksek bir tohumdur. Ayrıca tahin yüksek miktarda protein içerir. Protein tüketimine önem veriyorsanız tahine başvurabilirsiniz.
Tahinin bir diğer faydası ise içinde alerjen maddeler bulundurmamasıdır. Kahvaltılarınızda rahatlıkla tahin tüketebilirsiniz.
Tahin, içerisinde B ve E vitaminleri bulundurur. B vitamini eksikliğiniz var ise tahin tüketebilirsiniz. E vitamini ise ciltteki yaşlanma etkilerini yavaşlatır.
Özellikle susama alerjiniz varsa tahin tüketmenizi önermeyiz. Ayrıca tahinin kalori miktarının fazla olması sebebiyle ölçülü tüketilmesi gerekmektedir.
3. Üzüm Pekmezi
Üzüm Pekmezinin Faydaları Nelerdir?
Üzüm pekmezi, içerisinde magnezyum, demir gibi mineraller bulundurur. Magnezyum eksikliğinde vücutta, halsizlik ve iştahta azalma gibi belirtiler görülür. Ayrıca demir, kansızlığa iyi gelen bir mineraldir. Kansızlık ve magnezyum eksikliğiniz varsa üzüm pekmezi tüketebilirsiniz.
Üzüm pekmezi, içerisinde karbonhidrat bulundurmasıyla güzel bir enerji kaynağıdır. Yemek yemeye vakit bulamadığınız dönemlerde birkaç kaşık üzüm pekmezi ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi karşılayacaktır.
Üzüm pekmezinin bir diğer faydası ise kan dolaşımını hızlandırıcı özelliğe sahip olmasıdır.
4. Dut Pekmezi
Dut Pekmezinin Faydaları Nelerdir?
Dut pekmezi içerisinde lif bulundurur. Bu özelliği ile sindirimi kolaylaştıran besinler arasındadır.
Dut pekmezi, bronşit ve astım rahatsızlığı olanlara iyi gelir. Bronşit veya astım rahatsızlığınız var ise ölçülü bir şekilde dut pekmezi tüketebilirsiniz.
Dut pekmezinin bir diğer faydası ise saçları besleme özelliğine sahip olmasıdır.

5. Bal
Balın Faydaları Nelerdir?
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu balın donabileceğini ve süzme bal yerine petek bal tercih edilmesi gerektiğini katıldığı bir programda belirtiyor.
Bal, bağışıklığı kuvvetlendiren besinler arasındadır.
Bal, kolesterolü düzenler. Kolesterol rahatsızlığınız varsa ölçülü bir biçimde bal tüketebilirsiniz.
Bal, vücudu kansere karşı korur. Kendinizi kanser hastalıklarından korumak için bal tüketebilirsiniz.
Balın bir diğer faydası ise beyni kuvvetlendirme özelliğine sahip olmasıdır. Beyin sağlığınız için bal tüketmeye özen gösterebilirsiniz.
Şeker hastaları bal tüketmeden önce bir doktora danışmalıdır. Ayrıca fazla bal tüketimi kilo alımına sebep olur.
Yukarıda bahsedilen ev yapımı ürünlere ve diğer yazılarımıza sitemizden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.